За мен…

Казвам се Юлия Бозуков. Завършила съм три-годишно обучение в “Училище по класическа хомеопатия в Монреал“, Канада през 2013г. Имам, също така магистърска степен по математика и информатика от Софийския университет, както и магистърска степен по софтуерно инженерство от Университета Конкордия в Монреал. Работила съм като програмист, а след това и като учител по математика, но в последните няколко години усилията и енергията ми са насочени към усилено изучаване и практикуване на хомеопатията.

Първата ми среща с тази прекрасна наука-изкуство беше преди повече от 20 години, когато бях млада майка. Както често се случва, децата ни тласкат да търсим решения, понякога алтернативи, за да им помогнем да растат здрави. В моя случай тази роля изигра дъщеря ми. Тя беше постоянно на антибиотици за бронхити или тонзилити, докато не се запознах с хомеопатията. Малките бели гранули, които наричах магически, изместиха стандартните лекарства и ни придружаваха навсякъде.

Преселването на семейството ми в Канада ме подтикна да изучавам хомеопатията самостоятелно, първоначално, тъй като достъпа до хомеопат тук беше много по-труден и ограничен. През 2010 г. се записах в монреалското училище за класическа хомеопатия, защото исках да разбера по-задълбочено как действа тази алтернативна медицина и как бих могла да я използвам, без да нанасям вреда. Първоначалната ми цел беше да придобия тези знания, за да помагам на близките си, но желанието да бъда в услуга на по-голям кръг от хора ме тласна към хомеопатичната ми практика.

Ето част от допълнителнителните курсове, които изкарах след дипломирането си през 2013 г .:

Следдипломна квалификация по класическа хомеопатия“: Специализация в Гърция, Алонисос (2013) с известния хомеопат, професор и теоретик Джордж Витулкас;
Естествено раждане: бременност, раждане, следродилен период и бебе“, Монреал (2013) с лектори Marie-Andrée Beaumier et Carolyne Potvin;
Хомеопатичното животинско царство“, Монреал (2014 и 2015), преподавател-хомеопат Bhawisha Joshi;
Хроничните заболявания – основни стратегии“, Монреал (2015), преподавател-хомеопат Georges Arragon;
Синергия: към редовни резултати в хомеопатията“, Торонто (2016), д-р Rajan Sankaran;
Лечение на аутизъм“, Монреал (2017), Julia Bronfman;
Интегриран подход към съня и неговата роля за човешкото здраве“, Монреал, 2017 г., Martine Jourde;
Интегрално развитие на детето“, Монреал, Martine Jourde;